De stad 's-Hertogenbosch

De stad ’s-Hertogenbosch

’s-Hertogenbosch, de stad van de bourgondische specialiteiten, rijke historie en Brabantse gezelligheid. Al wandelend door de binnenstad ontdek je direct wat deze stad zo bijzonder maakt en wat er allemaal te beleven is. Zo vind je hier typische kleine winkelstraatjes, culinaire hotspots en de leuke cafés waar het leven goed is en de nachten lang zijn. De stad bruist! Je vindt er een enorm aanbod aan kunst en cultuur, talloze knusse cafés of terrasjes, hippe koffietentjes en bourgondische restaurants. Daarnaast kunnen shopliefhebbers hun hart ophalen bij de vele kleinere boetiekjes, conceptstores, pop-up stores en andere eigentijdse winkels met uniek aanbod, of in één van de grotere winkelstraten.

Uilenburg

Men komt van ver om de Bossche kroegen in te duiken of om een heerlijk dagje te genieten van wat de stad allemaal te bieden heeft. Woensdag én zaterdag is er markt op het centrale marktplein en donderdag is er koopavond waardoor je nog langer kunt genieten van winkelplezier in de stad.

Snellestraat

Winkelen in de binnenstad

Naast de grote evenementen rondom Bosch500 zijn er natuurlijk vele activiteiten in de stad die elk seizoen weer plaatsvinden in en rondom de stad. Kortom er is altijd wel wat te zien of beleven!

Theaterfestival Boulevard

Highlights

De Brabantse hoofdstad heeft een veelzijdig cultuurhistorisch aanbod, afgewisseld met moderne en eigentijdse bezienswaardigheden. Geniet van een stadswandeling, een rondvaart, of een bezoek aan een van de vele musea en bijzondere erfgoedlocaties. Neem een kijkje bij het werk van de beroemde Bosschenaar Jheronimus Bosch, beklim de Sint-Janskathedraal voor een spectaculair uitzicht over ’s-Hertogenbosch, of ga naar de moderne stadswijk achter het station: het Paleiskwartier. De paleisbrug voert je van het historische centrum naar het paleiskwartier en verbind de oude en de nieuwe stad met elkaar.

paleiskwartier

Daarnaast heeft ’s-Hertogenbosch één van de grootste museumgebouwen van Nederland: het Museumkwartier. Twee musea onder één dak. Het Noordbrabants Museum is een eigentijds museum voor de kunst, cultuur en geschiedenis van Noord-Brabant. Het is tevens de enige locatie in Brabant waar schilderijen van Van Gogh te zien zijn. Het Noordbrabants Museum vormt samen met het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch het Museumkwartier. Beide musea bieden een grote verscheidenheid aan cultuur, historie, kunst en design. Zij worden verbonden door een prachtige binnentuin, die zonder toegangstickets te bezoeken is.

De Binnendieze

’s-Hertogenbosch heeft genoeg te bieden. Voor de échte cultuursnuivers is er een ruim aanbod aan musea, en de winkelliefhebbers kunnen uitgebreid shoppen in de diverse winkelstraten. Ook voor kinderen is er genoeg te doen met de verschillende activiteiten die in de stad te vinden zijn. Wat tussen de bedrijven door niet vergeten mag worden, is het nuttigen van een maaltijd bij een van de knusse cafe’s of restaurants die stad rijk is. En vergeet vooral niet de specialiteit van de stad: de Bossche Bol!

Sint Jan kathedraal

Op www.bezoekdenbosch.nl vind je inspiratie voor jouw complete dagje uit; van theaters, musea en evenementen, tot de beste restaurants, mooiste hotels en top 10 must sees van de stad.

Paleistuin
meer