Bosch Grand Tour

Het werk van Jheronimus Bosch is uniek. Nog dagelijks bewonderen duizenden bezoekers Jheronimus’ schilderijen en tekeningen in vooraanstaande musea over de hele wereld. Al vijf eeuwen lang laten kunstenaars van alle culturen zich inspireren door de tomeloze verbeelding van de beroemde Bosschenaar.

Tijdens het Jheronimus Bosch jaar krijgen die hedendaagse kunstenaars de ruimte in de Bosch Grand Tour, een omvangrijk tentoonstellingenprogramma waarvoor het Van Abbemuseum, De Pont museum, MOTI Museum of the Image, Natuurmuseum Brabant, Het Noordbrabants Museum, Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch en het TextielMuseum een unieke samenwerking aangaan.

Bezoek de Bosch Grand Tour! Maak een ontdekkingstocht langs actuele kunst, design en cultuur in de zeven grote Brabantse musea, in ‘s-Hertogenbosch, Breda, Eindhoven en Tilburg. En ervaar dat Jheronimus’ beeldtaal al vijf eeuwen onverminderd inspireert.

Tijdens de Bosch Grand Tour maak je kennis met het werk van gerenommeerde hedendaagse kunstenaars uit binnen- en buitenland. In elf verschillende exposities ontdek je hun actuele interpretaties van Jheronimus’ tijdloze thema’s en moderne bewerkingen van zijn beroemde schilderijen.

Kom naar Brabant in 2016 en hoor, zie, voel en ervaar dat Jheronimus Bosch nog steeds volop leeft in de kunsten. Wereldwijd. Al vijf eeuwen lang.

blader online door het Bosch Grand Tour programmaboekje

Social

meer